top of page

Moldavo B voegt zich na promotie bij A-team in nationale reeksen

VC Moldavo zal volgend seizoen met 2 ploegen uitkomen in de nationale reeksen. Het B-team kroonde zich zaterdag tot kampioen in eerste provinciale, waardoor de promotie naar 2e nationale wacht.

Moldavo B kampioen

Moldavo B bleek dit seizoen niet één, maar vaak zelfs twee klassen te sterk te zijn voor de tegenstander en dus hebben de vrouwen de titel allerminst gestolen. Ook zaterdag werd een droge 0-7 overwinning geboekt op het veld van Kontich B. "In de eerste vijf minuten hadden we duidelijk nog wat last van stress, maar daarna liep het inderdaad opnieuw vlot", lachte keeper en aanvoerder Sanne Van Genechten. "Deze match was eigenlijk representatief voor het hele seizoen. In de eerste competitiehelft hebben we niet altijd met hetzelfde team kunnen spelen en moesten er veel wissels doorgevoerd worden. In het tweede deel speelden we constanter en waren onze resultaten zichtbaar beter. We zijn goed op elkaar ingespeeld, waardoor we uiteindelijk indrukwekkende cijfers kunnen voorleggen. We verloren amper 1 wedstrijd en ook ons doelsaldo van 142-20 spreekt boekdelen." Dat klassenverschil was ook de reden waarom Moldavo B voluit voor de titel wilde en moest gaan. "Onze A-ploeg speelt in 1e nationale en vaak maken speelsters na een blessure hun rentree via het B-team. Het verschil tussen eerste nationale en eerste provinciale was echter erg groot, daar had niemand wat aan. Nu zullen we volgend seizoen in eerste en in tweede nationale uitkomen, waardoor de kloof merkelijk kleiner zal zijn." "Uiteraard zal er volk bij moeten komen, want er staat ons een hele opdracht te wachten, maar daar denken we nu nog niet aan. Eerst gaan we vieren en zaterdag spelen we onze laatste wedstrijd thuis tegen 's Gravenwezel. Omdat we nu al zeker zijn van de titel kan dat een echte galamatch worden."

bottom of page