VC Moldavo wil uitgroeien tot de belangrijkste club voor damesvoetbal in de Oosterkempen, waar zowel sportieve ambitie als voetbalplezier centraal staan.

Dat willen we bereiken door enerzijds talentvolle speelsters aan te trekken uit de wijde regio rond Mol en anderzijds door alle meisjes en vrouwen die willen voetballen, ongeacht hun leeftijd, de kans te geven hun favoriete sport in een aangename omgeving uit te oefenen. 

 

Belangrijk hierbij is de professionele begeleiding op sportief vlak op elk niveau, met extra aandacht voor de opleiding en doorstroom mogelijkheden van jonge speelsters.

 

VC Moldavo wil een autonome club blijven, beschikt over een eigen infrastructuur en waakt over een gezonde, transparante juridische en financiële structuur die zorgt voor continuïteit op lange termijn.

 

Voetbalclub Moldavo is, 10 jaar na haar oprichting, na het seizoen 2011-2012 gepromoveerd naar 2de nationale in het damesvoetbal. Na seizoen 2014-2015 promoveerde de club naar 1ste nationale. Op korte termijn is de doelstelling van de club om hier te blijven.

 

Momenteel spelen er 55 speelsters verdeeld over 3 ploegen: 

Seniors 2de provinciale

Seniors 1ste provinciale (beloftenploeg)

Seniors 1ste nationale

 

Daarnaast is er sinds een aantal jaren een jeugdwerking opgestart waar ook jongens welkom zijn. Jaar per jaar wordt dit verder uitgebouwd, zodat we binnen enkele jaren elk meisje en elke vrouw die wil voetballen een antwoord kunnen bieden. Bekijk daarvoor ons jeugdbeleidsplan.