top of page

Moldavo C naar 2de provinciale!

’T IS GEBEURD!

De zon was afgelopen zaterdagochtend al vroeg van de partij en het beloofde een mooie dag te worden. Ten minste als de C-ploeg de titelstress onder controle zou kunnen houden… Het was voor trainer Kris dus kwestie om het juiste evenwicht te zoeken tussen de rust in de groep te behouden en toch iedereen scherp genoeg te krijgen voor de moeilijke confrontatie met Beekhoek. Van bij de aanvang van de match werd vlug duidelijk dat dat alvast gelukt was. Onze C-ploeg startte gefocust, nam direct het heft in handen en al snel vielen de eerste kansen te noteren, maar die werden (nog) niet benut. De les uit de heenmatch hadden ze echter goed geleerd en de 2 snelle en gevaarlijke spitsen van Beekhoek werden door onze verdediging (Julie-Eveline-Niene-Cilla) vakkundig aan banden gelegd. Na 20 minuten was het dan toch raak : een corner naar de eerste paal werd door de verdediging van Beekhoek verlengd voor doel en in de scrimmage die volgde behield Lotte het overzicht en legde de bal netjes in de rechter benedenhoek. DJ Ronny kon de eerste keer van zich laten horen. De hele ploeg weet ondertussen: als Lotte scoort zijn het altijd belangrijke goals, dus het vertrouwen groeide. Dat was ook op het veld te merken en Beekhoek bleek niet bij machte om echt druk te zetten of kansen te creëren, mede omdat Janne en Lotte op het middenveld hun duels meestal wonnen en Beekhoek zijn spitsen daardoor moeilijk kon bereiken. Er volgden nog wel wat Molse kansen via snelle uitbraken op de flank waar Maaike en Aleks hun verdedigers duidelijk de baas waren. Doelpunten vielen er echter niet meer zodat we met 1-0 gingen rusten. Zelfde speelbeeld na de rust, het was wachten op de bevrijdende extra goal. Na 10 minuten in de 2de helft was het al zover: na (opnieuw) een hoekschop trapte kleine Lien een harde, strakke voorzet vanop links voor doel en onder druk van grote Lien kon de verdedigster van Beekhoek niet anders dan de bal in eigen doel verwerken. 2-0 en langs de lijn begonnen de talrijk opgekomen supporters al te vieren. Nog even een heropflakkering van Beekhoek maar keeper Stephanie kon met een ultieme reflex de bal nog uit haar doel ranselen en de 2-1, die de rest van de match nog knap lastig had kunnen maken, voorkomen. Beekhoek besefte dat het niet hun dag was en de kopjes gingen naar beneden. Trainer Kris voerde nog wat vervangingen door en Lina, Helena en Kay pikten nog wat speelminuten mee. Maar dat veranderde niets meer aan de stand en na 90 minuten was de kampioenstitel een feit en kon het feesten beginnen. Een dikke proficiat aan de hele C-groep en trainer Kris (en alle andere speelsters van A-, B- of D-ploeg, die hier of daar kwamen helpen als het nodig was) voor een heel seizoen hard werken. Wie van het team uiteindelijk de gouden schoen verdient, daar mag u aan de toog nog verder over discussiëren. Wij herinneren ons vooral mooie en spannende wedstrijden thuis tegen Zwarte Leeuw en Oevel, en in Beekhoek, De Kempen en Oevel. Ook de match in Bevel zal iedereen die er was voor altijd bijblijven door de combinatie van de weersomstandigheden en de toestand van het veld (of wat daarvoor moest doorgaan). Op naar het volgende seizoen en 2de provinciale!